2013. április 8., hétfő

Medvehagymás burgonyakrémleves

Burgonyakrémlevest eddig vagy "simán" vagy tárkonnyal ízesítve készítettem. Most viszont medvehagymát tettem hozzá, és úgy krémesítettem, hát valami isteni lett!! Annyira, hogy most fő a burgonya a mai leveshez :-)





Hozzávalók 4 főre:
  • 4 nagyobb burgonya
  • víz
  •  1 marhahúsleves kocka
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2-3 ek sűrű tejföl
  • 10-12 levél medvehagyma

A burgonyát meghámozom, felkockázom, és sós, bő vízben puhára főzöm. Hozzádobom a leveskockát, elkeverem vele, majd a felaprított medvehagymával is főzöm egy percig. Ezután botmixerrel pürésítem, és pótolom a vizet, ha túl sűrű lenne.
A tejszínt kikeverem a tejföllel egy kis pohárban, és hozzákeverem a leveshez.

Sajtos pirítóssal tálaljuk, vagy levesgyönggyel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése