Nade! Találtam két gyors és egyszerű fánk receptet, az egyik a túrófánk - ezzel tavaly ismerkedtem meg, egyszerűen isteni, a másik a churros. Ez egy égetett tészta - féleség, amit olajban kell kisütni és fahéjas cukorba forgatni, és a legjobb az egészben, hogy olvasztott csokoládéba mártogatva illik fogyasztani :-)
Hozzávalók:
- fél liter víz
- fél teáskanál só
- 3 teáskanál kristálycukor
- 4 evőkanál étolaj
- 30 dkg finomliszt
- pár evőkanál kristálycukor és fahéj keveréke a forgatáshoz
- 2 dl habtejszín és 20 dkg étcsokoládé
A vizet a sóval, cukorral, olajjal felforralom, majd lehúzom a tűzről. Belekeverem egy fakanállal a lisztet, ami hamar összeáll egy gombóccá.
Egy edényben olajat melegítek, addig a tésztát beleteszem egy nagy csillagcsöves nyomózsákba (nekem ebből az adagból 3x telt meg a zsák), és óvatosan a forró olajba nyomom a tésztát. Kb 10 cm-es csíkokat nyomjunk, majd süssük pirosra. Papírtörlőn leitatjuk róla az olajat, majd beleforgatjuk a fánkocskákat a fahéjas cukorba.
A tejszínt megmelegítem (nem kell forralni!), beletördelem a csokoládét, és addig kavargatom, míg teljesen feloldódik benne. Ahogy hűl, sűrűsödik. Ebbe az isteni csokoládéba mártogatva fogyasszuk a süteményt!
Az eredeti recept ITT található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése