Hozzávalók a piskótához:
- 4 egész tojás
- 8 ek kristálycukor
- 8 ek olaj
- 8 ek finomliszt
- fél cs sütőpor
Hozzávalók a kakaós piskótához:
- 4 egész tojás
- 8 ek kristálycukor
- 8 ek olaj
- 6 ek finomliszt
- 2 ek holland kakaópor
- fél cs sütőpor
A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom az olajat és a sütőporral elkevert lisztet (kakaós piskóta esetét a két kanál kakaót is). Sütőpapírral bélelt tortaformában megsütöm a piskótákat (időt nem mértem, úgy gondolom, kb. 20-25 perc 180 fokos sütőben, de ellenőrizzük tűpróbával!).
Krém:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 8 ek porcukor
- 1 csapott ek őrölt babkávé
- 1 tk holland kakaópor
Ha már teljesen elolvadt benne a porcukor, és jó habos, két felé veszem a krémet: egyik 'üresen' marad, a másik feléhez hozzáadok egy csapott ek őrölt kávét és egy tk kakaóport, és elkeverem benne.
A kihűlt piskótákat ketté vágom, és felváltva megkenem az elkészített kávés és vaníliás krémmel (a képen látható módon), és kívűlről is bevonom vele a tortát.
Díszíthetjük krémmel, habzsákból kinyomva, vagy akár tejszínhabbal. Bevonhatjuk csokoládéval is!
Én most a következőket használtam: kb. 25 dkg fehér fondant és 10 dkg sárga marcipán. Szobahőmérsékletű anyagokkal dolgoztam, porcukorral meghintett nyújtódeszkán. A mintán papírsablon segítségével vágtam ki, éles késsel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése