Ezt az édességet egy receptversenyre készítettem. Két hozzávaló volt adott, a kókusz és a sajt, ezek bármely formáját fel kellett használni a receptben. Az első variáció ez a pohárkrém lett. Ja, és itthon első díjat nyertem vele :-)
Hozzávalók:
1/2 csomag kókuszos zabkeksz
25dkg mascarpone
1 ek kókuszaroma (vagy 2 ek kókuszlikőr)
6 ek porcukor
4 ek kókuszreszelék
1 doboz konzerv ananász
A mascarponét kikeverem a porcukorral, kókuszlikőrrel (aromával) és a kókuszreszelékkel, valamint az ananász konzerv levéből 1 dl-rel, majd óvatosan hozzákeverem a 2dl tejszínből készített habot.
A kekszet apróra töröm, az ananászt feldarabolom.
A poharak aljára kekszet szórok, erre két-három kanál krémet teszek, amit megszórok a darabolt ananásszal, majd ismét krém következik.
Díszíthetjük keksszel, ananásszal. Fogyasztás előtt pár órát hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése