Koszorú formában szoktam elkészíteni, és egy kis mázzal (citrom vagy csoki) is be lehet vonni, így ünnepi jelleget kap ez az egyszerű és mutatós édesség!
Hozzávalók:
- 4 egész tojás
- 30 dkg kristálycukor
- 25 dkg puha margarin
- 30 dkg finomliszt
- 1 kis pohár tejföl
- 1/2 cs sütőpor
Majd a színes tésztához:
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek holland kakaópor +1 ek tej
- 1 cs puncs (vagy eper) pudingpor + 1 ek tej
A cukrot kikeverjük a margarinnal és a tojássokkal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egyneművé keverjük. Ezután három felé osztjuk: az első részhez keverünk egy csomag vaníliás cukrot, és az előkészített (margarinnal - én zsírral - kikent, lisztezett) koszorú formába (vagy őzgerincbe) egy evőkanállal a képen látható módon belekanalazzuk.
A tészta második feléhez hozzáadjuk a pudingport és a tejet, kikeverjük, és a sárga tésztára kanalazzuk. A harmadik részt kikeverjük a kakaóval és a tejjel, és elosztjuk az előbbi rétegeken.
Ha az összes tészta a formában van, óvatosan ütögessük kicsit a konyhapulthoz, hogy elsimuljon a teteje, és kicsit összefollyanak a színek.180 fokos előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 - 45 perc).
Tálaláskor megszórhajtuk porcukorral, de csokolával is bevonhatjuk. Én most citrommázat készítettem, Balázs kedvére :-)
Citrommáz: 3 tk citromléhez annyi porcukrot adunk, amennyivel kellemesen sűrű masszává tudjuk keverni - ez nálam most 5 púpozott tk volt. Kevergessük kitartóan pár percig, majd a még forró sütemény tetejét kenjük be vele.
Felvágva |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése