Míg főtt az alma, majd hűlt, elkészítettem a következő hozzávalókból a piskótát:
- 4 egész tojás
- 8 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 8 ek liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg olvasztott, majd lehűtött margarin
- 1 citrom reszelt héjja
- 1 tk őrölt fahéj
Az egész tojásokat kikevertem a kétféle cukorral, majd hozzáadtam a lisztet, amiben elkevertem a sütőport és a fahéjjat. Belereszeltem a citrom héjját is, és hozzáöntöttem a margarint. Egyneművé kevertem a tésztát, majd egy 22 cm-es kapcsos tortaformába öntöttem, amit előtte kibéleltem sütőpapírral.
A levétől jól lecsepegtetett almakockákkal megszórtam a tetejét, és 180 fokos, előmelegített sütőbe tettem. Kb. fél óra alatt sül meg, miközben isten fahéjjas almaillat tölti meg a lakást!
Miközben sült a sütemény, 4 dl tejben megfőztem egy csomag vanília pudingot, 4 ek cukorral. Még melegen belekevertem 10 dkg margarint, míg elolvadt benne, és hagytam kihűlni. Ezzel a vaníliás pudinggal tálaltam a 'tortát' este a családnak :-)
Tipp: kapcsos tortaforma helyett sima tepsiben is süthetjük, majd kockára vágva, porcukorral megszórva egy ideális vasárnapi süti!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése