Hat év (gyed, gyes, 2 kislány) után visszatértem a munka világába, és bizony nem volt könnyű feladat újratervezni a napjainkat, új 'napirendet' kialakítani, főleg, hogy minden beleférjen a 24 órába. DE! Most elérkeztem arra a pontra, hogy képes leszek időt szakítani a blog ápolására, és ha túl gyakran nem is fog sikerülni, de igyekszem rendszeresen jelentkezni! Mert a fotók gyűlnek ám (ételekről és tárgyakról is), csak feldolgozásra várnak :-)
- 2 csomag gesztenyemassza (szobahőmérsékletű)
- 15 dkg puha margarin
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg darált keksz (vagy picit több, vagy picit kevesebb - nagyban függ a geszti masszától...)
- kis üveg rumaroma
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dkg cukor
- 9 dl tej
- 25 dkg puha ráma
- 20 dkg porcukor
A rétegezéshez:
- kevés tej
- egy kisebb csomag babapiskóta
A krém felét a gesztenyés alapra kenjük, majd a krém tetejét kirakjuk babapiskótával, amit előtte tejben megforgattunk. A babapiskótákat befedjük a maradék krémmel, és hűtőbe tesszük, míg a tejszínt felverjük.
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 cs habfixáló
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük csokiforgáccsal, színes cukorral, mogyoróval...
Nagyon finom, könnyen elkészíthető sütemény!
Mollival a háttérben :-) |
(Mindent az eredeti recept alapján készítettem el. Annyit fűznék hozzá, hogy mivel tortaformában készítettem el, a gyesztenyés alapnak a 2/3 része elég, szerintem az eredeti adaggal kicsit vastag lett. Persze senki sem panaszkodott, elfogyott pikk-pakk!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése