Legközelebb több fahéjat teszek a tésztájába (legalább dupla mennyiséget szerintem), és akárhogyan igyekeztem, 50 dkg lisztnél többet nem vett fel a tészta (szemben az előírt 60 dkg-mal).
Hozzávalók:
- 2 nagy tojás (én 3 kisebbet használtam)
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 2 teáskanál sütőpor
- 60 dkg liszt (nekem 50 dkg-ot vett fel a tészta)
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fahéj (legközelebb 2 teáskanálnyit teszek bele)
A tésztát összegyúrjuk az alapanyagokból, majd kisebb diónyi gömböket formázunk belőle. A golyókat belehempergetjük 2 csapott evőkanál fahéj és 4 evőkanál kristálycukor keverékébe, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
180 fokos, előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük őket.
A recept a Kifőztük magazinból van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése