Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt (nekem még dagasztáskor kívánt pár kanállal, túl lágy volt a tészta)
- 1,5 tk só
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- 2,5 dkg friss élesztő
- 5 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 3 ek olaj
Tetejére:
- egy tojás
- reszelt sajt, magok
A tejet és a vizet összeöntöm, picit felmelegítem (ne legyen forró!), majd belekeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt - felfuttatom.
A lisztben elkeverem a sót, beleütöm a tojást, és hozzáöntöm a felfutott élesztőt, majd elkezdem dagasztani. Ha összeállt a tészta, hozzáadom az olajat is, és egyneművé dagasztom vele. Letakarom, és duplájára kelesztem.
Lisztezett deszkára borítom, óvatosan átgyúrom, majd 8 részre vágom. Egyenként hosszúra sodrom (én a nyújtódeszkám szélességére), kb. 80 cm-re, majd perecet formálok belőle.
Bekapcsolom a sütőt 180 fokra, és míg melegszik, hagyjuk kelni a pereceket. Egy felvert tojással kenjük le őket, és szórjuk meg sajttal, magokkal. Forró sütőbe tolva pirosra süssük őket!
Eredeti recept ITT található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése