Trollanyu konyhájában találtam a receptet, annyira tetszett, és könnyűnek tűnt, hogy hamar eldöntöttem, ezt készítem el.
Hozzávalók a piskótához:
- 8 egész tojás
- 16 dkg cukor
- 4 dkg cukrozatlan kakaó
- 16 dkg finomliszt
Ha megsült, kiveszem a piskótát, és megvárom, hogy a forma kihűljön, majd megsütöm benne a másik lapot is a maradék tésztából.
Hozzávalók a krémhez:
- 6 dl tejszín
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg cukrozatlan kakaópor
- egy csomag zselatin fix
A tejszín réteghez:
- 4 dl tejszín
- 4 dkg porcukor
- fél csomag zselatin fix
Ha kihűltek a lapok, elkészítem a krémet: elkeverem a zselatin fixet, az átszitált porcukrot és a kakaóport egy kis edényben. Felverem a 6 dl tejszínt, és amikor már majdnem teljesen kemény, hozzákeverem a cukros kakaót. Megpróbálom egyenletesen rákenni az egyik piskótalapra, majd hűtőbe teszem.
Ismét felverem a 4 dl tejszínt, és hozzákeverem a porcukorral elkevert zselatin fixet, majd a 2/3 részét rákenem a kakaós krémre, és beteszem a hűtőbe dermedni.
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Dermedés után tetszés szerinti szeletekre vágjuk (én 16ra), és a szeleteket óvatosan ráhelyezzük a krémre (így könnyen lehet majd szeletelni).
A maradék tejszínnel díszítjük a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése