A hétvégén láttam
Trollanyunál ezt a fahéjas kockát, nyargaltam is kefirért a boltba... Imádom a dán fahéjas kalácsot is, meg persze bármit, ami fahéjas, úgyhogy ezt a sütit nekem találták ki! Kivétel nélkül mindenki oda volt érte, család és kollégák is.
(A mázat egy kicsit máshogy készítettem, kevesebb cukorral és egy kis csokival.)
Hozzávalók:
-
12,5 dkg olvasztott vaj
-
30 dkg cukor
-
40 dkg liszt
-
4 tk fahéj
-
2 tk szódabikarbóna
-
1/2 liter kefír
A hozzávalókat egy edényben egyneművé kevertem, és sütőpapírral bélelt, 20x30-as sütőedénybe öntöttem. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük, de végezzünk tűpróbát. Nem szabad kiszárítani sem, mert - ahogy Trollanyu is írja - olyan brownie szerű állaga lesz a megsült tésztának.
A mázhoz:
-
5 olvasztott vaj
- 15 dkg porcukor
-
1 ek. kakaópor
-
4 ek. meleg kávé
- 5 dkg étcsokoládé
Míg sül a süti, a mázhoz valókat egy edényben kis lángon összeolvasztom, majd a kisült, de még meleg tésztára öntöm. Kicsit magába szívja, nem dermed meg rajta teljesen kihűlés után sem.
Egyszerűen isteni!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése