A tészta receptje INNEN származik, egyszerűen tökéletes! 23 cm-es formában sütöttem, szépen háromfelé tudtam vágni, miután kihűlt. Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 17 dkg liszt
- 125 ml kávé
- 25 g kakaó
- 3 tojás
- 75 ml joghurt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 1 kk sütőpor
A krémhez 4 dl tejszínben felolvasztottam 20 dkg fehér csokoládét, majd mikor kihűlt, habbá vertem. A biztonság kedvéért 4 zselatinlapot beáztattam egy kevés vízben, majd kinyomkodva felolvasztottam és a krémhez kevertem. Megtöltöttem a lapokat, és hűtőbe tettem dermedni.
A mázhoz 1 dl tejszínben felolvasztottam 10 dkg étcsokoládét, és még langyosan bevontam vele a tortát, hogy olyan szépen, gusztán lecsorogjon az oldalán :-)
Emmának persze még kidekoráltam friss marcipánmasszával, mert nagyon szereti!
(A tortának pedig kifejezetten jót tesz, ha áll legalább egy napig, fantasztikusan összeérnek az ízek!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése