Találtam a neten több féle receptet, főzőset is, nem főzőset is. Most ez utóbbit próbáltam ki, pikk-pakk összeállt, és klassz, rugalmas anyaga van! Holnap lesz a főpróba, remélem, a gyerekeknek is bejön :-)
Hozzávalók:
- 1 csésze finomliszt
- 1/4 csésze só (finom szemcsés)
- 2 tk borkősav
- 1 tk olaj
- 1 csésze langyos víz
- színes gyurmához tempera, vagy ételfesték (én ezt használtam, egy adagnyi gyurmához fél flakon folyékony festékkel értem el az alábbi színeket)
A száraz anyagokat kimérjük, összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat.
A pohár langyos vízhez hozzáadtam fél flakon ételfestéket, és kb. a kétharmadát a lisztes keverékhez löttyintettem. A maradék vizet lassan adagoltam, mert a lisztek vízfelvevő képessége nem azonos. (De ha kicsit puha, adhatunk hozzá pici lisztet, vagy ha kevés a pohárnyi víz, kortyonként adhatunk hozzá azt is! Tapintásra úgyis érezzük, mikor megfelelő az állaga!)
A konyhapulton még egyszer jól átgyúrtam, és műanyag dobozba, fedővel letakarva (vagy nejlonzacskóban) a hűtőben tárolom felhasználásig.
Jó játékot kívánok! :-)
(A recept a netről van, sajnos az eredeti oldalt nem mentettem...)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése