Sebaj, volt itthon mogyoró, behelyettesítettem a recibe! Nagyon finom lett!! De tutira mandulával is ki fogom próbálni :-)
Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás fehérje
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg pirított, sótlan mogyoró (a botmixer aprítójával ledarálva, nem baj, ha picit darabos marad)
- 3 ek finomliszt
A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdem felverni, mikor már majdnem jó, lassan hozzászitálom a porcukrot, és tovább verem vele. A darált mogyorót összekeverem a liszttel, és óvatos mozdulatokkal elkeverem a fehérjével (nem habverővel, hanem egy fakanállal).
A tepsitre sütőpapírt fektetek, amire egy 20 cm átmérőjű kört rajzolok. A tészta felét erre a körre rákanalazom, eligazítom, és 175 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm. Ugyanígy járok el a tészta másik felével is.
Krém:
- 4 tojás sárgája
- 3 dkg vaníliás pudingpor
- 4 púpozott ek porcukor
- 2 dl tej
- 20 dkg felkockázott margarin
Amikor a lapok is kihűltek, és a krém is kissé megdermedt, összeállíthatjuk a tortát. Az egyik tortalapot tálra tesszük, megkenjük a krém felével. Ráborítjuk a másik tésztát, és a maradék krémmel vastagon bevonjuk a tortát. Díszíthetjük mogyoróval is! Fogyasztás előtt jót tesz neki, ha egy - két órát pihen a hűtőben.
Az eredeti receptet ITT olvashatjátok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése