Ma pedig Molli kakaóval megette ebédre a maradék rizst, a golyóleves után (golyóleves: bármilyen krémleves, amihez levesgyöngyöt - golyót- lehet enni).
Hozzávalók a tejberizshez (én 2 dl-es poharat használtam):
- 1 pohár rizs
- csipet só
- 1,5 pohár víz
- 1,5 pohár tej
- 1 pohár főzőtejszín
- 3 ek kristálycukor
A rizst egy edénybe öntöm a vízzel és a sóval együtt, és elkezdem főzni kis lángon. Amikor már majdnem az összes víz elfőtt, hozzáöntöm a tejet, ekkor keverem meg először. Ha a tej is elfőtt, felöntöm a tejszínnel, és ismét megkeverem. Mikor a rizs magába szívta szinte az összes tejszínt, hozzákeverem a cukrot, visszateszem a fedőt, és 2 konyharuhával letakarom az edényt. Jöhet a szósz!
Szilvaszósz:
- 10 szem szilva
- 3 ek kristálycukor
- 1 cs kávéskanál fahéj
- fél dl vörösbor
A meghűlt tejberizst poharakba kanalazom, és nyakon öntöm a szilvaszósszal, majd fogyasztásig hűtőbe teszem.
(Zárójelben megjegyzem, hogy gyümölcsrizs készítésekor 2 dl tejszínt kemény habbá verek, és lazán összeforgatom a kihűlt tejberizzsel, így igazán könnyű desszertet kapunk!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése