Megsütöttem már a sógornőmnek névnapjára, legutóbb pedig Emma barátnőjének vittünk a 6. szülinapjára egy csomaggal belőle.
A recept eredetiben tökéletes, én kipróbáltam egy kis módosítást: vanília aroma helyett egy kis fiola narancs aromát tettem a sütibe, és belereszeltem egy narancs héját. A narancs és étcsoki páros eredménye fenséges lett!
Hozzávalók (1 pohár = 2,5 dl):
- 1 pohár liszt
- 1 csapott tk szódabikarbóna
- 1 nagy csipet só
- negyed pohár holland kakaópor
- 10 dkg margarin
- 3/4 pohár kristálycukor
- 1 közepes nagyságú tojás
- 1 kis fiola narancsaroma
- 1 kisebb narancs reszelt héja
- 1 tk instant kávé
- 1 tábla fehér csokoládé
- 1 tábla étcsokoládé
- (kb. 1 ek tej, ha nagyon nem akar összeállni a tészta)
A kikevert tésztához adom az apróra vágott csokoládékat, az aromát és a narancshéjat is (itt lép be az a bizonyos kanál tejecske, ha szükség van rá).
A tésztából két teáskanál segítségével kb. diónyi halmokat raktam egy sütőpapírral bélelt tepsire (csak ne túl közel egymáshoz, mert el fognak terülni sütés közben - bár néhány nekem így is összenőtt), de golyókat is formázhatunk kézzel. Nekem jobban tetszett a kanalas megoldás, mert így 'rusztikusabb' kekszeket kaptam :-)
160 fokos előmelegített sütőben sütjük, nekem úgy 13-14 perc alatt lett kész. Nagyon fontos a sütési idő, erre Gesztenye is felhívja a figyelmet, illetve nagyon jó tippet ad: akkor jók a kekszek, ha már nem fényes, hanem matt a tetejük (ennek megállapítása érdekében az első sütéskor a sütőajtó előtt ültem stokin, és erősen figyeltem :-)). Ekkor még kicsit puhák, de ha kihűltek, megdermednek, és isteni az állaga!
Csokifüggőknek kötelező kipróbálni!
(Az eredeti recept itt található.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése