Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg puha margarin
- 25 dkg túró
- 2 tk só
- 1 tojás
- 1 kk sütőpor
Tetejére:
- reszelt sajt (kb.10-15 dkg)
- ízlés szerint magok, de ez el is hagyható
A lisztben elkevertem a sütőport és a sót, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrtam. Szépen összeáll, és könnyű vele dolgozni: rugalmas, nem szakad és nem ragad.
10 perc pihentetés után lisztezett deszkán kb. fél - egy centi vastagra nyújtom, megkenem egy felvert tojással, és reszelt sajtot szórok rá. A sajt tetejére szórtam még egy kis lenmagot a tészta egyik felére, másik felére pedig szezámmagot, mert szeretjük!
Derelyemetszővel (vagy éles késsel, esetleg kiszúróformákkal) hosszú, kb. 1 cm-es csíkokra vágtam a tésztát, majd keresztben elvágtam, hogy rudakat kapjak.
Sütőpapírral bélelt (nem szükséges a magas margarin tartalom miatt, de így nem kell mosogatni...) tepsire raktam a rudacskákat, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt pirosra sütöttem.
Jó étvágyat!
(Nem szoktam túrós pogácsát sütni, mert eddig az volt a tapasztalatom, hogy másnapra nagyon megkeményedik a tészta, és élvezhetetlen lesz a süti. Ez a rudacska viszont ma is nagyon finom és puha, úgyhogy nem először készítettem, az tuti!!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése