Összehasonlítási alapom nincs, és elfogult vagyok: nagyon finom lett! Nem is kísérletezek tovább, ez a bevált recept a mi máglyarakásunkra :-)
Egyébként Apa kedvére készült!
Hozzávalók:
- 4 db tegnapi zsemle (kifli)
- 2 tojás
- fél liter tej
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg olvaszott margarin
- kb fél üveg magozott meggy (jó két marék)
- 10 dkg darált dió
- 3 alma
- 2 ek baracklekvár
A zsemlék tetejére potyogtatom a meggyet, és meghintem a darált dióval.
Az almákat meghámozom, kimagozom, és vékony szeletekre vágom. Ezekkel az almaszeletekkel beborítom a máglyarakást, és 200 fokon 25 percig sütöm.
Míg sül, a tojáfehérjéket kemény habbá verem, majd óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjem össze, belekeverek 2 ek baracklekvárt.
Ezt a barackos habot rásimítom a sütire, és még további 15 percig visszateszem a sütőbe, míg a hab megemelkedik, és pirosra sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése