Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg kristálycukor
- 2 dl tejföl (nekem kicsit több kellett hozzák, kb. még 2 jó evőkanálnyi)
- 15 dkg zsír
- 1 egész tojás
- 1 csipet só
Töltelék:
- 1-1,5 kg alma
- ízlés szerint cukor, fahéj
- egy maréknyi kekszmorzsa, zsemlemorzsa, vagy dió
A hozzávalókból egy kellemes állagú tésztát gyúrok, majd pihenni hagyom a deszkán.
Addig az almákat megpucolom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Kinyomkodom kézzel a levét (ezt Molli pikk-pakk megitta), és félre teszem. (Én nem szoktam megpárolni, de aki szeretné, tegye bátran!)
Egy nagyobb tepsit (ez nekem kb. 40x25 cm-t jelent) kizsírozok, kilisztezek. A tésztát kétfelé osztom, és az egyiket tepsi méretűre nyújtom. Picit belisztezem a tetejét, és óvatosan feltekerem a sodrófára, és ügyesen beleteszem a tepsibe. Megszórom morzsával, egyenletesen ráteszem a reszelt almát, amit megszórok pár evőkanál kristálycukorral, és kb. két teáskanálnyi fahéjjal. A tészta másik felét is kinyújtom, és befedem vele az almát. Villával megszurkálom, hogy sülés közben tudjon távozni a gőz.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütöm. Langyosra hűlve vágjuk fel, és szórjuk meg porcukorral tálaláskor.
(Fotózni elfelejtettem, mire eszembe jutott, a süti tűnt el :-D)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése