Szóval ennél egyszerűbb recept nem is létezik szerintem! A mennyiségeket természetesen arányosan emelhetjük, ha több fehérjénk van.
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 12 dkg porcukor
- 9 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- fél citrom leve és héja (naranccsal is jó lehet!)
- 1 csipet só
Máz: a citrom másik felének a leve, héja, annyi porcukorral kikeverve, hogy sűrű, kenhető legyen.
A tojásfehérjéket elkezdem felverni elektromos habverővel, és amikor már megnő a térfogata, de még nem kemény, fokozatosan hozzáadom a porcukrot, és a csipet sót, és nagyon kemény habbá verem.
Rászitálom a sütőporral elkevert lisztet, és belecsorgatom a citromlevet, és spatulával, nagy mozdulatokkal egyneművé keverem. Csak óvatosan, ne törjük össze a habot!
Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntöm, a tetejét eligazgatom, és párszor óvatosan odacsapom a konyhapulthoz, hogy egyenletesen elterüljön a formában.
180 fokos előmelegített sütőben világosra sütöm.
Langyosan kiborítom a formából, és bekenem a citromos mázzal - ezt kicsit magába szívja, és vékony réteget is képez a tetején. Könnyű, szivacsos tésztát kapunk, nekünk nagyon bejött!
Az eredeti ötlet a netről van, sajnos nem mentettem, honnan...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése