Gesztenye receptje alapján készítettem el az alábbi kifliket (nem először), csupán arányosan növeltem a mennyiségeket a hozzávalóknál (mert épp 20 dkg dióm volt otthon). Ez a süti is az abbahagyhatatlan kategóriába tartozik nálunk. Ha nem rejtem el a fele adagot egy kis dobozban a spájzban, elfogyna egy délután alatt az egész!
Hozzávalók:
- 20 dkg darált dió
- 26 dkg finomliszt
- 17 dkg szobahőmérsékletű margarin
- 4 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája
- vaníliás cukor és porcukor a forgatáshoz
A hozzávalókat összegyúrjuk, és hűvös helyen pihentetjük a tésztát kb. egy órán át. Majd lisztezett deszkán hengereket sodrunk belőle (én kb. mutatóujj vastagságút), egyenlő részekre vágjuk (3-4 cm ), és kis kifliket formázunk belőlük.
Tepsire tesszük a kifliket, és 180 fokos, előmelegített sütőben világosra sütjük őket, ez kb. 15 perc. Figyeljünk rájuk, nehogy megégjenek!
A kisült, még meleg kifliket megforgatjuk a vaníliás cukorral elkevert porcukorban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése