"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)

2013. február 15., péntek

Fűszeres - narancsos kuglóf


Szeretem azokat a sütiket, amiket csak gyorsan össze kell kavarni, formába önteni és sütni. Ez is ilyen. Semmi fakszni, hamar megvan, mégis el lehet vele kápráztatni a vendégeket!




Hozzávalók:
  • 20 dkg puha margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék (de úgy is finom, ha csak fahéjat teszünk bele)
  • 2 tk sütőpor
  • 5 tojás
  • 1 narancs leve
  • 1 narancs héja
  • tetejére: porcukor, vagy 10 dkg étcsokoládé



Először felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.

A puha margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, és egyenként hozzá keverjük a tojások sárgáját is. Hozzáadjuk a narancs levét és héját, majd a lisztet, amiben elkevertük a fűszerkeveréket és a sütőport. A felvert tojásfehérjékből 3-4 evőkanállal hozzákeverünk a lisztes masszához, hogy fellazítsuk vele, majd a maradék habot is óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük.

Vajazott (zsírozott), lisztezett kuglóf (vagy koszorú) formába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 órán át sütjük (tűpróbát végezzünk!).

A megsült kuglófot tálra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg porcukorral, vagy 10 dkg vízgőz felett felolvasztott csokoládéval is bevonhatjuk, megszórhatjuk durvára tört dióval.
Isteni!


Ehhez a kuglófhoz Barbi adta az ötletet, az eredeti receptet megtaláljátok ITT. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...