Szeretem azokat a sütiket, amiket csak gyorsan össze kell kavarni, formába önteni és sütni. Ez is ilyen. Semmi fakszni, hamar megvan, mégis el lehet vele kápráztatni a vendégeket!
Hozzávalók:
- 20 dkg puha margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék (de úgy is finom, ha csak fahéjat teszünk bele)
- 2 tk sütőpor
- 5 tojás
- 1 narancs leve
- 1 narancs héja
- tetejére: porcukor, vagy 10 dkg étcsokoládé
Először felverjük a tojások fehérjét kemény habbá.
A puha margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, és egyenként hozzá keverjük a tojások sárgáját is. Hozzáadjuk a narancs levét és héját, majd a lisztet, amiben elkevertük a fűszerkeveréket és a sütőport. A felvert tojásfehérjékből 3-4 evőkanállal hozzákeverünk a lisztes masszához, hogy fellazítsuk vele, majd a maradék habot is óvatosan, nagy mozdulatokkal hozzákeverjük.
Vajazott (zsírozott), lisztezett kuglóf (vagy koszorú) formába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 órán át sütjük (tűpróbát végezzünk!).
A megsült kuglófot tálra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg porcukorral, vagy 10 dkg vízgőz felett felolvasztott csokoládéval is bevonhatjuk, megszórhatjuk durvára tört dióval.
Isteni!
Ehhez a kuglófhoz Barbi adta az ötletet, az eredeti receptet megtaláljátok ITT.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése