Az alaprecept a lényeg, utána lehet variálni: a kisült lepényt megszórhatjuk porcukorral, vagy még sütés előtt dióval, mogyoróval, akár mandulával, vagy csokoládéval bevonhatjuk a kihűlt lepényt, mindenképpen isteni sütit kapunk! Ja, és készítettem már 3 vagy 4 féle lekvárral is, mindegyikkel működik :-)
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 9 dkg puha zsír (olajjal is készítettem már)
- 5 ek lekvár - én saját, házilekvár használtam
- 1 cs. vaníliáscukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- fél tk szódabikarbóna
- 1 tk őrölt fahéj
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és 180 fokon kb. 18 - 20 perc alatt készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése