Nagyon friss volt a spárga, szép vékony sípok, viszont kis családom teljesen bizalmatlan volt... Mikor mondtam, hogy zsenge zöldborsó íze van, azonnal rákaptak! Olyannyira, hogy fotó nem készült, mire észbe kaptam, már a fazék alját kapartam kifelé....
Hozzávalók:
- két jó köteg (marékkal átfogható) spárga
- egy kisebb krumpli
- egy szál újhagyma fehér része
- egy leveskocka (nálam marhahúsleves)
- 2 dl tejföl vagy tejszín, akár vegyesen is
- só, bors, szerecsendió
- pici olaj, pici margarin
A olajat felhevítem a margarinnal, és rádobom a karikára vágott újhagymát, és az apróra vágott krumplit, valamit a megtiszított, feldarabolt spárgát - a feje nélkül, azt félreteszem. Sózom, borsozom, és pár percig fedő fedő alatt párolom.
Majd felöntöm forró vízzel (kb egy liter), beledobom a leveskockát, és puhára főzöm a zöldségeket. Ha megfőttek, botmixerrel pürésítem, majd beledobom a spárgafejeket, és behabarom a tejföllel/tejszínnel, még egypercig főzöm vele. Végül ízesítsük egy késhegynyi szerecsendióval.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése