A recept innen származik. Mindent ennek megfelelően készítettem, egyszerűen szuper! Most hétvégén egy augusztusi gyurmát vettem elő a hűtőből, azzal játszottak a lányok, íme a végeredmény:
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2 ek finom szemű só
- 2 ek olaj
- 1 tk borkősav vagy citromsav - hogy nem penészesedjen meg
- 3 dl víz
Érdemes dupla adaggal kezdeni!
A hozzávalókat beleöntjük egy fazékba, és kis lángon, folyamatos keverés mellett elkezdjük főzni. Pár perc múlva besűrűsödik, na ekkor ne adjuk fel a keverést!! Amikor egy nagy gombócba összeáll, borítsuk ki a konyhapultra, és óvatosan gyúrjuk át. Ha túl forró, én le szoktam takarni egy benedvesített konyharuhával, így hűlik is és nem szárad ki. Ha már szobahőmérsékletű, nejlonzacskóban tárolom a hűtőben.
Amennyiben színes gyurmát szeretnénk, a vízhez keverjünk ételfestéket, és úgy főzzük meg. (Bár én jobban szeretem nem színezni, mert így a kiszáradt gyurmafigurákat be is lehet festeni!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése