Szóval innen jött az ötlet: sütögetéskor krumplit szoktunk a parázsba dobni, és vajjal - sóval elnasizgatjuk. Miért ne lehetne ezt csemegekukoricával is kipróbálni? Megtörtént. Isteni!!
Fűszervajat készítettem: úgy 5 - 10 dkg vajat kicsit megpuhítottam a mikróban, majd sóztam-borsoztam, és hozzákevertem felaprított petrezselymet és snildinget. Kikevertem (picit visszatettem a hűtőbe, hogy megdermedjen ismét), majd a megpucolt kukoricákat fóliára tettem, és bekenegettem őket :-) Jól becsomagoltam őket, a biztonság kedvéért, hogy a gőz meg ne szökjön, duplán tekertem rájuk fóliát.
Amikor leégett a tűz, beledobtuk a parázsba.
Időt nem mértem, de mire minden szalonna elfogyott, és elpakolásztunk, utolsó lépésként vettem ki a kukoricákat a parázsból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése