1. kicsit meguntam a nyári almát, meg a rengeteg almáspitét,
2. habzsidőzsi van szilvából, úgyhogy miért ne??
Szülinap, névnap volt a hétvégén, szóval ezt is megsütöttem legalább háromszor :-) Senki sem panaszkodott, elfogyott mind egy szálig.
Persze az sem mellékes, hogy pofonegyszerű a recept: a kefír poharával mérjük a hozzávalókat!
Hozzávalók:
- 1 pohár kefír
- 1,5 pohár kristálycukor
- 1/2 pohár olaj
- 2 pohár finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 1 egész tojás
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- fél kocka margarin
- 4 ek porcukor
Amíg sül a tészta, 2 cs vaníliás pudingot megfőzök 4 dl tejben, jó keményre. A szobahőmérsékletű margarint kikeverem a porcukorral, majd kanalanként hozzákeverem a kihűlt pudingot, jó habosra.
A megsült süteményt hűlni hagyom, majd még langyosan egy tálcára borítom. Így a tészta lesz alul, felül pedig a szilva :-)
Amikor pedig teljesen kihűlt, megszórom fahéjjal, és rákenem a vaníliakrémet. A tetejét megszórhatjuk dekorcukorral, csokiforgáccsal, vagy tortadarával.
Jó étvágyat!
(Almás változat esetén 8 db az almát meghámozunk, kimagozunk és lereszelünk. A reszelt almát terítjük a fóliával bélelt tepsire.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése