Gyümölcsös, fahéjas, finom!!
Hozzávalók a morzsához:
- 20 dkg finomliszt
- 12 dkg kristálycukor
- 15 dkg margarin
- csipet só
Ezután kikeverjük a tésztát a következőkből:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 3 egész tojás
- csipet só
- 38 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 1 dl tej
A puha margarint a cukorral habosra keverem, és egyesével hozzáadom a tojásokat. A lisztben elkeverem a sót és a sütőport, majd a tojásos keverékhez adom a tejjel együtt.
A tészát egy margarinnal (én zsírral) kikent, lisztezett tepsibe öntöm, rászórok kb. 1 kg megmosott, kimagozott és felkockázott szilvát. Megszórom egy csomag vaníliás cukorral és kb. 1,5 tk fahéjjal, majd rászórom a morzsát.
Előmelegített 180 fokos sütőben úgy fél óra alatt elkészül (ellenőrizzük tűpróbával). Tálalás előtt porcukorral meghintem.
Készíthetjük meggyel, szederrel, barackkal is :-)
Az eredeti recept a Príma Konyha 2007/júliusi számában olvasható.
Nagyon guszta lett!! :)
VálaszTörlés