"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)

2012. augusztus 19., vasárnap

Morzsás szilvasüti

Szintén régi nagy kedvenc. Először szederrel készítettem, na, az viszi a pírmet, főleg, ha vaníliasodóval kínáljuk. Kedves szomszédom jóvoltából most dúskálunk a szilvában, úgyhogy ezzel is kipróbáltam. Egy hét alatt harmadszor :-))

Gyümölcsös, fahéjas, finom!!




Hozzávalók a morzsához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 12 dkg kristálycukor
  • 15 dkg margarin
  • csipet só
Ezeket kézzel elmorzsoljuk, de ne legyen teljesen morzsa, maradjon kissé darabos.


Ezután kikeverjük a tésztát a következőkből:
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 egész tojás
  • csipet só
  • 38 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl tej



A puha margarint a cukorral habosra keverem, és egyesével hozzáadom a tojásokat. A lisztben elkeverem a sót és a sütőport, majd a tojásos keverékhez adom a tejjel együtt.
A tészát egy margarinnal (én zsírral) kikent, lisztezett tepsibe öntöm, rászórok kb. 1 kg megmosott, kimagozott és felkockázott szilvát. Megszórom egy csomag vaníliás cukorral és kb. 1,5 tk fahéjjal, majd rászórom a morzsát.

Előmelegített 180 fokos sütőben úgy fél óra alatt elkészül (ellenőrizzük tűpróbával). Tálalás előtt porcukorral meghintem.




Készíthetjük meggyel, szederrel, barackkal is :-)





Az eredeti recept a Príma Konyha 2007/júliusi számában olvasható.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...