"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)

2012. augusztus 12., vasárnap

Kukoricasaláta zöldfűszerekkel, hagymával

Az egész család imádja a főtt kukoricát (már a sültet is :-))! Viszont előfordul néha, hogy kicsit besokallok, és amikor már a fülünkön jön ki, a maradékből ezt a salit szoktam készíteni. Ehetjük reggelire szendvics mellé, ebédre salátaként hús mellé, vacsorára virslivel.




A megmaradt, főtt kukoricacsövekről egy éles késsel levágom a szemeket egy salátástálba. Rákanalazok pár ek krémes tejfölt, majonézt, 1 tk mustárt, megszórom sóval és borssal.





Felaprítok egy kis csokor petrezselymet, metélőhagymát és metélő fokhagymát, valamint egy kisebb fej lilahagymát, és hozzákeverem a kukoricához.
Tegyük kicsit hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek! Már ha kibírjuk várni :-)


Roppanós virslivel szeretem a legjobban!



(Friss kukorica hiányában fagyasztottból vagy konzervből készítem télen, de persze a frissnek nincs párja!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...