Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg margarin
- 3 nagy tojás
- 23 dkg kristálycukor
- 10 dkg finomliszt
- 2 ek holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 ek vaníliakivonat
Sütőpapírral bélelt, 20x30as méretű tepsibe (vagy jénaiba) öntjük a tésztát, és 180 fokos, előmelegített sütőbe tesszük.
A sütési idő 23-25 perc, nagyon figyeljünk oda, nehogy túlsüssük, mert akkor kiszárad! Nem baj, ha még úgy látjuk 25 perc után, hogy a teteje nyomásra puha, vegyük ki a sütőből, pár percig még úgyis 'sül magában'. A bownie-nak az a lényege, hogy krémes-csokis marad a belseje :-) Persze ha teljesen kihűlik, úgyis megszilárdul, de mégis 'olvadós' marad.
Érdemes langyosan fogyasztani, nagy adag vaníliafagyival!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése