"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)

2012. augusztus 29., szerda

Túróbonbon házilag

A lányaim imádják a túrórudit! Ezt a finomságot gyakran készítem, és általában falatnyi adagokban. Könnyebb vele dolgozni, és kiadósabb is, mintha rudakat formáznék. Most először próbáltam meg töltelékkel készíteni, nézzétek, hogy sikerült:




Hozzávalók:
  • fél kg túró
  • 4-5 ek méz
  • 3-4 ek darált keksz
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék:  meggydzsem (én a tavaly eltett cseresznye-meggy lekváromat használtam), de lehet nutellával is

Bevonat:15 dkg étcsokoládé, 2 dkg margarin, (szükség esetén egy ek tej)



A hozzávalókat jól kikeverem, és kb. 1 órára berakom a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen (a keverék állagát nagyban befolyásolja a túró minősége, ha szükséges, nyugodtan rakhatunk hozzá még egy kis kekszet!). Majd  teáskanállal egy adag túrót teszek a tenyerembe, kicsit kilapogatom és a közepére egy fél kávéskanálnyi lekvárt rakok, és óvatosan golyóvá formálom.
Egy tálcára sorakoztatom őket, és amíg vízgőz felett felolvasztom a csokoládét és a margarint addig a golyókat a mélyhűtőbe teszem, hogy hamar megdermedjenek, mert így könnyebb csokimázba forgatni őket.



A golyó közepbe egy fogvájót szúrok, és ennek segítségével mártom a csokiba, majd óvatosan tányérra helyezem, és fogyasztásig hűtőben tárolom.


A rózsaszín tányéron a töltött bonbonok vannak, a zölden a töltetlenek








2 megjegyzés:

  1. Hű, ezt a receptet viszem, mert én is ki akarom próbálni!
    Imádom a túrósat, és ehhez forma sem kell!

    VálaszTörlés
  2. :-) Csak egy kis türelem kell a golyózáshoz!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...