Hozzávalók:
- fél kg túró
- 4-5 ek méz
- 3-4 ek darált keksz
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék: meggydzsem (én a tavaly eltett cseresznye-meggy lekváromat használtam), de lehet nutellával is
Bevonat:15 dkg étcsokoládé, 2 dkg margarin, (szükség esetén egy ek tej)
A hozzávalókat jól kikeverem, és kb. 1 órára berakom a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen (a keverék állagát nagyban befolyásolja a túró minősége, ha szükséges, nyugodtan rakhatunk hozzá még egy kis kekszet!). Majd teáskanállal egy adag túrót teszek a tenyerembe, kicsit kilapogatom és a közepére egy fél kávéskanálnyi lekvárt rakok, és óvatosan golyóvá formálom.
Egy tálcára sorakoztatom őket, és amíg vízgőz felett felolvasztom a csokoládét és a margarint addig a golyókat a mélyhűtőbe teszem, hogy hamar megdermedjenek, mert így könnyebb csokimázba forgatni őket.
A golyó közepbe egy fogvájót szúrok, és ennek segítségével mártom a csokiba, majd óvatosan tányérra helyezem, és fogyasztásig hűtőben tárolom.
A rózsaszín tányéron a töltött bonbonok vannak, a zölden a töltetlenek |
Hű, ezt a receptet viszem, mert én is ki akarom próbálni!
VálaszTörlésImádom a túrósat, és ehhez forma sem kell!
:-) Csak egy kis türelem kell a golyózáshoz!
VálaszTörlés