Ez a torta a Pinacolada desszert 'testvére', szintén a megadott kókusz - sajt páros továbbgondolva...
Elkészítése:
Tészta: 2 egész tojás, 4 ek porcukor, 4 ek olaj, 4 ek liszt, fél csomag sütőpor, 4 ek kókuszreszelék
Krém: 2 dl habtejszín, 1 ek főzés nélküli zselatin, 25 dkg mascarpone, 2 ek porcukor, 10 dkg étcsokoládé
Díszítés: kókuszreszelék, eper
Két egész tojást habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a 4 – 4 evőkanál olajat, lisztet (ebben elkevertük a sütőport) és a kókuszt. Sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű tortaformában megsütjük (180 fok, kb. 20 perc).
A csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett, majd keverjük hozzá a szobahőmérsékletű mascarpone-hoz. A tejszínt verjük fel a porcukorral kemény habbá, fokozatosan hozzáadva a zselatinport, majd végül a felvert tejszín óvatosan forgassuk bele a csokoládés sajtkrémbe. A krémet kenjük a kihűlt piskótára, majd tegyük hűtőbe dermedésig.
Kókuszreszelékkel, eperrel díszítjük.
Klassz receptjeid vannak! Kellemes blogolást kívánok Neked is, és persze mindenek előtt jó sütést-főzést! :)
VálaszTörlésNagyon köszönöm, igyekszem megállni a helyem!
VálaszTörlés