"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)

2012. augusztus 9., csütörtök

Kefíres - szilvás sütemény

Ezt a sütit almával szoktuk készíteni eredetileg, de:
1. kicsit meguntam a nyári almát, meg a rengeteg almáspitét,
2. habzsidőzsi van szilvából, úgyhogy miért ne??

Szülinap, névnap volt a hétvégén, szóval ezt is megsütöttem legalább háromszor :-) Senki sem panaszkodott, elfogyott mind egy szálig.
Persze az sem mellékes, hogy pofonegyszerű a recept: a kefír poharával mérjük a hozzávalókat!




Hozzávalók:
  • 1 pohár kefír
  • 1,5 pohár kristálycukor
  • 1/2 pohár olaj
  • 2 pohár finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 egész tojás
80 dkg mosott, magozott szilvát felkockázok, és egy alufóliával bélelt tepsibe szórok. A tészta hozzávalóit egy keverőtálban kikeverem, és ráöntöm a szilvára. Előmelegített sütőben, 180 fokon sütöm, míg szép piros lesz a teteje.








Krém:
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • fél kocka margarin
  • 4 ek porcukor

Amíg sül a tészta, 2 cs vaníliás pudingot megfőzök 4 dl tejben, jó keményre. A szobahőmérsékletű margarint kikeverem a porcukorral, majd kanalanként hozzákeverem a kihűlt pudingot, jó habosra.

A megsült süteményt hűlni hagyom, majd még langyosan egy tálcára borítom. Így a tészta lesz alul, felül pedig a szilva :-)



Amikor pedig teljesen kihűlt, megszórom fahéjjal, és rákenem a vaníliakrémet. A tetejét megszórhatjuk dekorcukorral, csokiforgáccsal, vagy tortadarával.




Jó étvágyat!

(Almás változat esetén  8 db az almát meghámozunk, kimagozunk és lereszelünk. A reszelt almát terítjük a fóliával bélelt tepsire.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...