Soknak tűnhet a porcukor mennyisége, de igen kiadós ez a sütemény.
Hozzávalók (30 db kiflihez elegendő mennyiség):
- 25 dkg porcukor
- 12,5 dkg puha margarin
- 10 dkg finomliszt
- 12,5 dkg kókuszreszelék (vagy darált dió)
- 1 csapott kk szódabikarbóna
- 1 csapott kk szalalkáli
A hozzávalókat egyszerűen összegyúrjuk, a puha ráma és a kezünk melege segít ebben. Mint már említettem, a diós szépen összeállt, a kókuszos morzsalékosabb lett, de nem kell megijedni!
A kifli formákba (nem kell kikenni!) nyomkodjuk a tésztát, hogy a forma színültig legyen, tepsire sorakoztatjuk (az enyémre éppen ráfért a 30 db), majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Én úgy bizonyosodtam meg róla, megsült-e már, hogy egyet kivettem a tepsiről, felfordítottam, és ha a süti kiborult belőle, megsültnek nyilvánítottam :-)
(Zárójelben megjegyzem, a diósakat kicsit hamar vettem ki, úgyhogy még vissza kellett raknom pár percre... El is törtem néhányat sajnos.)
Ha kihűltek a kiflik, olvasztott csokoládéba márthatjuk a végeit!
![]() |
Ilyen szép üreges lesz a belseje! |
Juj, ez az egyik kedvencem:-)! Én a diósat szoktam készíteni, még kókuszosan nem próbáltam.
VálaszTörlésDe jó :-) Érdemes kipróbálni kókusszal is, nagyon finom! Egyébként én kókusz - függő vagyok...
VálaszTörlés