"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)

2012. szeptember 7., péntek

Kápia variációk 4. - Sült paprika olajban, fokhagymával

Ez a recept a marinált paprika tesója lehetne :-)




Hozzávalók:
  • kb. fél kg kápia paprika
  • 2 kisebb fej fokhagyma (tisztítva, és ügyeljünk rá, hogy hibátlan gerezdeket tegyünk az üvegbe)
  • 2 friss szál oregánó (vagy 1 tk szárított)
  • pár szem egészbors
  • 2 db babérlevél
  • kb. fél dl olívaolaj, felönteni
(Ez a mennyiség egy kissebb, kb. 1,5 - 2 dl-es üvegre való. Ha többet szeretnénk eltenni, annak arányában növeljük a hozzávalók mennyiségét!)




Ugyanúgy készítem elő a paprikákat, mint a többi receptnél. A paprika húsát vékony csíkokra tépem, és beleteszek egy rétegnyit az előkészített üvegbe. Szórok rá pár gerezd fokhagymát, ráteszek egy babérlevelet , 2-3 bors, és az egyik szál megmosott oregánót. Erre ismét paprika jön, majd fokhagyma, fűszerek, stb, míg megtelik az üveg. Nyomkodjuk is le, hogy jól tele legyen, majd lassan öntsük fel olíva olajjal. Várjunk egy kicsit, meg is ütögethetjük óvatosan az üveget, hogy a levegőbuborékok a felszínre jöjjenek.
Celofán, kupak, spejz.

Ötlet innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...