"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)

2014. augusztus 18., hétfő

Szegedi túrós lepény

Egyszerű, gyors, kevert túrós receptet keresgettem a neten, és rábukkantam egy receptre, ami nagyon megtetszett. Két apró módosítással készítettem el, nagyon ízlett a családnak!
Egy kis házi baracklekvárral, kompóttal, gyümölcsszósszal felturbózhatjuk :-)




Hozzávalók:
  • 1/2 kg túró
  • 2 kis pohár tejföl
  • 6 ek kristálycukor
  • 2 cs vaníliáscukor
  • 5 púpozott ek finomliszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 tojás
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük.
Egy másik edényben a tojássárgákhoz adjuk az összes többi hozzávalót, és elkeverjük. A tojáshab harmadát hozzákeverjük, hogy fellazítsuk, majd a maradék kétharmadot lazán, nagy mozdulatokkal adjuk hozzá, hogy minél kevésbé törjük össze.
Sütőpapírral bélelt tepsiben - én 20x30-as kerámia tálban - sütjük, előmelegített, 180 fokos sütőben, kb. 40-45 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...