(Igaz, nem magunknak készült, úgyhogy hamarosan ismét meg kell csinálnom, hogy mi is megkóstolhassuk!)
Rita konyhája receptjét vettem alapul, egy-két apró módosítással. Igazán látványos, csokoládé imádóknak való torta született!
Hozzávalók:
- 25 dkg kakaós győri édes keksz
- kb. 10 dkg olvasztott margarin
- 1 kg szobahőmérsékletű mascarpone
- 3 dl tejszín
- 3 csomag zselatin fix - amit nem kell főzni
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg tejcsokoládé
- 20 dkg fehércsokoládé
- 1 ek holland kakaópor
- 2 ek kókuszreszelék, amit simára daráltunk
- tetejére csokoládéforgács díszítésnek
A kakaós kekszet a botmixer aprítójában morzsásra darálom, majd az olvasztott vajat apránként hozzáadagolva kézzel "összegyúrom", míg olyan állaga lesz, hogy bele tudom nyomkodni a tortaforma aljába. Hűtőbe teszem dermedni.
Elkészítjük a rétegeket: a krémsajt harmadát keverőtálba teszem, felhabosítom a mixerrel. Gőz felett felolvasztom az étcsokoládét, és hozzá keverem a krémsajthoz, egy ek holland kakaóporral együtt. Majd kissé felverek 1 dl tejszínt és hozzákeverek egy csomag zselatin fixet, majd kézzel, óvatosan a csokis krémsajthoz keverem. A keveréket ráöntöm a keksz alapra, és hűtőbe teszem dermedni, kb 20 percig. Fontos, hogy rendesen megdermedjen, hogy a következő réteg ne keveredjen vele.
Jöhet a követkő, tejcsokis réteg: ugyanúgy járunk el, mint az előző esetben, csak kakaópor helyett egy ek kókuszt keverünk a krémhez. Óvatosan öntsük az étcsokis réteg tetejére, és tegyük vissza a hűtőbe dermedni.
Az előzőek mintájára elkészítjük a fehércsokis réteget.
Pár óra múlva vízbe mártott, vékony pengéjű késsel óvatosan elválasztottam a karikát a tortától, és óvatosan levettem róla.
Tetejét csokoládé forgáccsal díszítettem.
2014. szeptember 5.
Ismét elkészítettem, jeles, 50. születésnapra:
A tied tűnik a legegyszerűbbnek, biztos, hogy meg fogom csinálni, de nekem a zselatin nem mindig szokott jól sikerülni....
VálaszTörlésNem kell zselatin a krémbe! Sisem teszek! Mindíg masszív, kemény krémet kapunk anélkül is!
VálaszTörlésAmit még sosem teszek bele, az a hozzáadott cukor! Elég edes a krém a mascarponétól és a csokitól!
Nem kell zselatin a krémbe! Sisem teszek! Mindíg masszív, kemény krémet kapunk anélkül is!
VálaszTörlésAmit még sosem teszek bele, az a hozzáadott cukor! Elég edes a krém a mascarponétól és a csokitól!