"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)

2012. június 10., vasárnap

Gyorsrétes

Gyors, könnyű, leveles, ropogós. Röviden ennyi. A szokásos rétestöltelékek bármelyikével készíthetjük, édesen vagy sósan. Mivel meggyszezon van, most azzal töltöttem meg.



Elkészítés:
25 dkg rétesliszttel, 1 egész tojással, csipet sóval és annyi tejjel, amennyit felvesz a liszt,  rétestésztát gyúrunk. Félretesszük pihenni, és ezalatt 10 dkg puha zsírt összekerverünk 10 dkg rétesliszttel. A rétestésztát vékonyra nyújtjuk, és rákenjük a zsírral elevert lisztet, majd feltekerjük, mint a bejglit, és négy felé vágjuk.










A négy kis rudat külön-külön vékonyra nyújtjuk, és megtöltjük: megszórjuk pirított búzadarával (vagy mákkal), erre szórjuk a magozott meggyet, meghintjük ízlés szerint cukorral és fahéjjal.



Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a réteseket. Tojássárgájával megkenjük a tetejüket, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...