Elkészítés:
25 dkg rétesliszttel, 1 egész tojással, csipet sóval és annyi tejjel, amennyit felvesz a liszt, rétestésztát gyúrunk. Félretesszük pihenni, és ezalatt 10 dkg puha zsírt összekerverünk 10 dkg rétesliszttel. A rétestésztát vékonyra nyújtjuk, és rákenjük a zsírral elevert lisztet, majd feltekerjük, mint a bejglit, és négy felé vágjuk.
A négy kis rudat külön-külön vékonyra nyújtjuk, és megtöltjük: megszórjuk pirított búzadarával (vagy mákkal), erre szórjuk a magozott meggyet, meghintjük ízlés szerint cukorral és fahéjjal.
Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a réteseket. Tojássárgájával megkenjük a tetejüket, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése