"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra." (Weöres Sándor)

2012. június 23., szombat

Tócsi spárgatökkel

Imádom a tócsit! De hívhatjuk tócsninak, lapcsánkának, kinek hogy tetszik :-) A tavalyi krumplit feldobtam egy kis friss spárgatökkel, de cukkinivel is tehetjük, meg persze egy mártogatóssal, és máris kész az egyszerű vacsora! Emma nem volt elragadtatva tőle, de nem csodálom, még a sima tócsit sem szereti (sajnos...). Nem baj, 3:1 arányban így is nyert a tökös tócsi!



Hozzávalók:
  • 3 közepes - nagyobbacska burgonya
  • 1 kisebb spárgatök
  • 1 tojás
  • 2 ek liszt
  • só, bors ízlés szerint

A burgonyát meghámozom és lereszelem, ugyanígy teszek a tökkel is. Összekeverem őket egy tálba, sózom, borsozom, beleütök egy egész tojást, hozzáteszek két ek lisztet, majd jól elkeverem. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítok, és evőkanállal adagolva, a masszából kis lepényeket sütök. Papírtörlőre szedem, majd még forrón tálalom.

A mártogatóshoz összekeverek egy kis pohár tejfölt egy ek majonézzel, sózom, borsozom, belenyomok fokhagymapréssel két gerezd fokhagymát. Felaprítok egy kis csomag petrezselymet,  egy szál újhagymát a zöldjével együtt, és hozzákeverem a tejfölhöz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...